Storslåtte Storaberget i Sandnes (1516)

Fellestur

Dato
26. september kl. 10:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Stavanger Turistforening, Sandnes Turlag
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1516
Dette arrangementet er over!

Starten på turen går fra gården Hogstad ca 200 m fra Rv 516 til Hommersåk. 

Vi starter turen på en skogsvei som tar oss opp til et rensebasseng som tyskerne bygde under krigen. De laget et vannverk med vann fra Lomstjørn og Grindavatnet. 

Vannet skulle føres ut til Sola flyplass. Ennå kan vi se demninger og rørgater etter dette anlegget. Det sto ferdig i 1943 og ble nedlagt i 1970. Vi tar stien opp mot Lomstjern og så opp til Soraberget. På veien passerer vi restene av en bygdeborg som er datert til folkevandringstiden på slutten av den eldre jernalder (500 f.Kr til 500 e Kr.) På toppen har vi flott utsikt i alle retninger. På tilbakeveien tar vi av ved Lomstjern og følger stien over Grastofjellet til Grindavatnet. Da får vi en flott rundtur. 

Ved Grindavatner er anlagt en badeplass. Turen går i variert terreng med blanding av beitemark, blandingsskog og blankskurt grunnfjell. Turen er 6,5 km lang med en stigning på tilsammen 430 høydemeter.

Oppmøte (tid og sted): Parkeringsplass Mega Bruelandssenteret kl. 10 (Med forbehold om at svitterverntiltak fraråder samkjørig. Ny informasjon vil da legges ut her.)

Retur: Ca. kl. 15. 

Turledere: Ellinor Hoemsnes og Arvid Drange

Ta med: Klær tilpasset været. Mat og drikke til en rast. 

Pris: Medlem; Gratis!
Ikke-medlem; kr. 40,- 

Vi tar Vipps!

 

Storslåtte Storaberget i Sandnes (1516)

Starten på turen går fra gården Hogstad ca 200 m fra Rv 516 til Hommersåk.  Vi starter turen på en skogsvei som tar oss opp til et rensebasseng som tyskerne ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Arvid Drange
  • Ellinor J. Hoemsnes