Timeturen - nærtur på Jæren (1342)

Fellestur

Dato
15. desember 2021 kl. 17:30 - 17:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Jæren, Kveldstur, Nærtur, Ettermiddagstur
Arrangører
Jæren Turlag, Stavanger Turistforening
Turkode
1342
Dette arrangementet er over!

Pandemien er ikkje over. For at du skal kunne delta trygt på turane i forhold til smitte av Covid 19, har vi begrenset antallet som kan delta på turane. Det er påmelding for å delta, og vi ber alle om å ha med seg munnbind i tilfelle det oppstår en situasjon der det ikke er mulig å opprettholde 1 m avstand. ER du sjuk, kan du ikkje delta på turen.

Turen starter ved parkeringsplassen ved bustadområdet Håbakken ved 1900-krysset på Bryne. Turen går på gang-og sykkelveg gjennom byggefeltet, mot Time kyrkje, vidare mot Norheim og tilbake til p-plassen. Turen går i flott kulturlandskap med vid utsikt og med gamle og nye steingardar langs ruta. På Krossen var det butikk frå 1881. Den gamle bunkersen, der dynamitten vart lagra, er framleis bevart.

  • Oppmøte:Parkeringsplass ved Håbakken bustadfelt ved 1900-krysset. Turen starter her kl 1730
     
  • Turleiar: Lennie Anholts, mob. 401 74 210
  • Ta med: Hodelykt og refleksvest

Denne turen er ein av nærturane som går kvar annan onsdag kl 17.30 på Jæren. Nærturane er eit samarbeid mellom Jæren Turlag og kommunane Time, Hå, Klepp og Gjesdal. Jæren turlag har eit fadderlag som har ansvaret for merkinga av 23 næturer i dei fire kommunane.

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Lennie Anholts