Pyttaskogen - nærtur på Jæren (1321)

2. februar kl. 17:30 - 19:00

Vi går gjennom jernbaneundergangen og inn på Nærbøgata, som er den eldste gata i Nærbø. Her er bebyggelse frå slutten av 1800- blandt anna «Mossigehuset» som er bygd i 1868 og nå freda.

Vidare går turen gjennom nyere bebyggelse og krysser Opstadvegen og inn på ein bygdaveg «TRÆET» som fører oss opp til fornminne: Bø gamle kyrkjegard. Kyrkja som stod her er frå ca:1300-talet og var hovudkyrkja i prestegjeldet fram til 1668.

Herfrå går turen via Skatteberget og gjennom Jernbaneskogen (som nå er uthogd) og til Pyttaskogen.

• Oppmøte
    Torget ved Nærbø jernbanestasjon kl 17.30

• Turleiar
    Liv Klepp, mob. 924 85 648
  • Ta med: refleksvest og hodelykt

For at du skal kunne delta trygt på denne turen i forhold til smitte av Covid 19, har vi begrenset antallet som kan delta på turen. Det er påmelding for å delta, og vi ber alle om å ha med seg munnbind i tilfelle det oppstår en situasjon der det ikke er mulig å opprettholde 1 m avstand. Vi følger STF og DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktiviteter.

Pyttaskogen - nærtur på Jæren (1321)

• Liv Klepp
  • Tlf. 92485648