Pyttaskogen - nærtur på Jæren (1321)

Fellestur

Dato
2. februar kl. 17:30 - 19:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Jæren, Kveldstur, Nærtur, Ettermiddagstur
Arrangører
Jæren Turlag, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1321
Dette arrangementet er over!

Vi går gjennom jernbaneundergangen og inn på Nærbøgata, som er den eldste gata i Nærbø. Her er bebyggelse frå slutten av 1800- blandt anna «Mossigehuset» som er bygd i 1868 og nå freda.

Vidare går turen gjennom nyere bebyggelse og krysser Opstadvegen og inn på ein bygdaveg «TRÆET» som fører oss opp til fornminne: Bø gamle kyrkjegard. Kyrkja som stod her er frå ca:1300-talet og var hovudkyrkja i prestegjeldet fram til 1668.

Herfrå går turen via Skatteberget og gjennom Jernbaneskogen (som nå er uthogd) og til Pyttaskogen.

 • Oppmøte 
  Torget ved Nærbø jernbanestasjon kl 17.30
   
 • Turleiar 
  Liv Klepp, mob. 924 85 648
 • Ta med: refleksvest og hodelykt

Denne turen er ein av nærturane som går kvar annan onsdag kl 17.30 på Jæren. Nærturane er eit samarbeid mellom Jæren Turlag og kommunane Time, Hå, Klepp og Gjesdal. Jæren turlag har eit fadderlag som har ansvaret for merkinga av 24 næturer i dei fire kommunane. Følg gjerne turlaget på Facebook.

For at du skal kunne delta trygt på denne turen i forhold til smitte av Covid 19, har vi begrenset antallet som kan delta på turen. Det er påmelding for å delta, og vi ber alle om å ha med seg munnbind i tilfelle det oppstår en situasjon der det ikke er mulig å opprettholde 1 m avstand. Vi følger STF og DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktiviteter.

Pyttaskogen - nærtur på Jæren (1321)

Vi går gjennom jernbaneundergangen og inn på Nærbøgata, som er den eldste gata i Nærbø. Her er bebyggelse frå slutten av 1800- blandt anna «Mossigehuset» som er bygd i 1868 ...

Kontaktinformasjon:

 • Liv Klepp
 • Tlf. 92485648

Turledere:

 • Liv Klepp
 • Steinar Undheim