Engelsvollturen - nærtur på Jæren (1326)

20. april kl. 17:30 - 19:30

Turen startar ved ved parkeringsplassen ved Frøyland-Orstad kyrkje. På ein stor del av turen går vi langs Frøylandsvatnet. Vi kjem til Bådatangen, som i lange tider har vore badeplass for mange. Theodor Dahl kalla Frøylandsvatnet for ”Jærens eigen Genesarets sjø”, men Torvald Tu sa det var ”Guds venleiksauge mellom Klepp og Time”. Ved Frøylandvatnet svømmer toppand, stokkand, sothøne og den flotte brunnakkeanda. Turen går gjennom byggefelt og industriområde på Orstad og Frøyland og vi kjem også til Engelsvågen og Steintangen, to husmannsplasser ved vatnet.

• Oppmøte
    Parkeringsplassen ved Frøyland-Orstad kyrkje kl 17.30