Hestnes (1308)

8. oktober kl. 11:00
Fellestur, Fottur, Høgt_Og_Lågt, Kystterreng, Kysttur, Rundtur, Kupert Terreng

Denne turen går i et av de flotteste områdene Egersund har å by på. Det er en lett rundtur helt sør for byen. Første del går ut langs Søra Sundet på skogsti omringet flott vegetasjon bestående varierende løvtrær, med en gran eller furu inne imellom. Underveis kan vi skue Østsiden av Eigerøya som noen plasser ligger et par steinkast unna.

Vi skal forbi Rabnafjellet, se utsikten fra Hyseberget og stoppe opp ved en liten husmannsplass gjemt i lia.

Krigsminner skal vi også få med oss før vi ender opp på Hestnes. Mens første delen av turen går langs sjøen og er preget av vegetasjon, vil tilbaketuren gå på den høyeste del av neset som er mer preget av gress, lyng myr med myrbroer og fjell. På idrettsplassen etter Rundevoll skole går vi ned mot sjøen igjen og returnerer til bilene.

Oppmøte:
Oppmøte Ved Rytterviga senest kl. 11.00.
Man kommer til Rytterviga ved fra Egersund sentrum å følge Starandgaten så Varbergveien til endes.

Turledere:
Ragnar Egeland          Mob:    995 96 611      reco@lyse.net
Berit Egeland              Mob:    977 14 309      bitti@lyse.net

Ta med:
Mat, drikke og gode tursko

Pris:
Gratis for medlemmer, kr 40 for ikke-medlemmer. Vi har Vipps.
Husk bensinpenger til sjåføren.

Arrangør:
Turgruppa Høgt og Lågt som er en turgruppe med turer "for alle" i Jæren Turlag.

Hestnes (1308)

Turledere: