Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Halvor Hedenstad gjester kjøkkenet på Stranddalen 5.-9. juli i sommer !

Halvor er opprinnelig Telemarksgutt og flyttet til Stavanger i 1999 for å jobbe ved Gastronomisk Institutt. På GI jobbet han mye med å hjelpe lokale bønder, matprodusenter og mindre serveringsbedrifter. Han reiste også verden rundt og markedsførte norsk sjømat.


Halvor har en lang og variert CV med blant annet læretid hos Eivind Hellstrøm på Bagatelle, 3 år som kokk på slottet, kokk på Norges ambassade i London og kokk og kjøkkensjef på flere restauranter i Oslo. Han har også studert Norsk mathistorie, matkultur og tradisjoner hos Bodil Norjorde på høgskulen i Telemark.

I dag jobber Halvor med catering på oljeplattformer. Dette er en jobb med en en del fritid, og i de senere årene har han brukt mye av denne tiden på å være ute på tur. De to siste somrene har han jobbet som kokk på turisthytten Besso på Hardangervidda.

«Det er fantastisk givende å lage mat til folk som er på tur i fjellet. Gjestene er blide og positive og setter stor pris på god og hjemmelaget mat og en god historie. Dette gir meg som kokk masse energi. Jeg liker utfordringen med å lage god mat under enkle forhold der vi må få mest og best mulig mat ut fra de råvarene og ressursene vi har tilgjengelig. DNT sine hyttetilbud finner du ikke maken til i hele verden og jeg er stolt av å kunne bidra.

Jeg er veldig glad i å bake brød og ser frem til å vekke gjestene med lukten av ferskt brød. Jeg håper også at vi kan servere noen deilige middager med lokal fjellfisk på Stranddalen i sommer.»

Vi på Stranddalen turisthytte gleder oss til Halvor kommer!!!!


Skrevet av Brita Gundersen 2. april 2019