Stranddalshytta åpner dørene

SNØFRESER: Når ikke sola klarer jobben, må utradisjonelle metoder som snøfreser til for å få fram dører og vinduer.
SNØFRESER: Når ikke sola klarer jobben, må utradisjonelle metoder som snøfreser til for å få fram dører og vinduer. Foto: Solfrid Moen

Sterkt forsinket på grunn av store snømengder åpner nå Stranddalen dørene for sommeren. Fredag 10. juli ønskes alle velkommen av et entusiastisk vertskap som gleder seg stort til å møte alle sommergjestene. 

Bestyrer Solfrid Moen og hennes mannskap har i over en uke forberedt seg på storinnrykk åpningsdagen. Hytta er vasket og klargjort og matlageret bugner av godsaker. Og det vet alle som har besøkt Stranddalen – den gode maten og servicen svikter aldri!

Ta kontakt med hytta for å bestille plass: booking@stranddalshytta.no eller 0088 1621 44 1454

Utradisjonelle metoder

Det har vært en minnerik vår og sommer i fjellet med snømengder så store at ingen i manns minne kan huske lignende forhold. Når sommervarmen i tillegg glimrer med sitt nærvær, må det utradisjonelle metoder til. To ganger har en brukt snøfreser for å få fram vindu og inngangsparti på Stranddalshytta. Tunet kommer sakte fram og bord og benker titter fram i solveggen.

Ski eller sko

Fremdeles ligger snøen på flatene inn til hytta. Det er fortsatt noe uvisst når veien inn til Øvre Moen blir brøytet. Åpningshelgen anbefaler vi å starte i Saurdal og ta med ski som bæres et stykke opp før en treffer snøen, eller gamasjer for fottur på snøen som er hard og god å gå på. Det er også mulig å kjøre fra Gullingen til Sandsavatnet, og gå på ski langs sommerruta som går under Napen.

Under snøen titter benker og bord fram.
Under snøen titter benker og bord fram. Foto: Solfrid Moen