Milliongave til Stranddalen fra Sandnes Sparebank

HØYTIDELIG OVERREKKELSE: Sandnes Sparebank stilte mannsterke for å overgi gaven til bestyrer John Anton Nilsen. Fra venstre: Tove Linn Bjørnå, leder bærekraft og virksomhetsstyring, Trine Stangeland, adminstrerende direktør, Marit Tesdal, digital markedsfører, (alle Sandnes Sparebank), Inger Lomeland Wold, Sandnes Sparebanks Gavefond.
HØYTIDELIG OVERREKKELSE: Sandnes Sparebank stilte mannsterke for å overgi gaven til bestyrer John Anton Nilsen. Fra venstre: Tove Linn Bjørnå, leder bærekraft og virksomhetsstyring, Trine Stangeland, adminstrerende direktør, Marit Tesdal, digital markedsfører, (alle Sandnes Sparebank), Inger Lomeland Wold, Sandnes Sparebanks Gavefond. Foto: Helene Seglem

I dag overrakte Sandnes Sparebank en sjenerøs gave til Stavanger Turistforening. Banken gir 1 million kroner til Stranddalen turisthytte. Pengene går til nytt solstrømanlegg levert av Kverneland Energi. 

–Vi gir 1 million kroner til ny energiløsning på Stranddalen turisthytte! Vi heier på Stavanger Turistforening og det viktige arbeidet som gjøres for å få store og små ut i naturen, og det er en glede å kunne bidra med midler fra gavefondet vårt slik at denne perla i Ryfylke blir selvforsynt med strøm fra sola, sier administrerende direktør Trine Stangeland i Sandnes Sparebank.

Gaven fra bankens gavefond ble overrakt på Stranddalen til bestyrer John Anton Nilsen på vegne av Stavanger Turistforening onsdag formiddag. 

– Vi er svært takknemlige for at Sandnes Sparebank velger å gi et så stort beløp til Stranddalen turisthytte. Dette er uvurderlig støtte for oss til å nå våre ambisiøse klima- og miljømål. Nå som vi bytter ut støyende dieselaggregat med solcellepanel blir dessuten Stranddalen et enda triveligere sted å komme til for fjellvandrere, sier daglig leder Preben Falck. 

LES OGSÅ: Stranddalen får solstraumanlegg

Fredag åpner Stranddalen årets sesong. Den siste måneden har det vært hektisk arbeid på fjellet med blant annet fjerning av torvtak utført av Ingemann AS. Dieselaggregatene er byttet ut med et topp moderne solstrømanlegg fra Kverneland Energi. Den nye energiløsningen vil primært være basert på strøm fra solcellepanel. Nå vil elektrisitet bli lagret ved bruk av en stor batteribank og varme lagret i form av en varmtvannstank.

Det betyr at torvtaket er byttet ut med solceller. I løpet av noen travle uker har anlegget kommet på plass til åpningen.

– Nå gleder jeg meg til å åpne for sommeren og ønske alle velkommen til fjells, sier bestyrer John Anton Nilsen.

Her kan du booke ditt opphold på Stranddalen. 

HEKTISK: Kverneland Energi har montert solstrømanlegget de siste ukene.
HEKTISK: Kverneland Energi har montert solstrømanlegget de siste ukene. Foto: Helene Seglem
NYTT TAK: Det tradisjonelle torvtaket er byttet ut med solcellepanel.
NYTT TAK: Det tradisjonelle torvtaket er byttet ut med solcellepanel. Foto: Helene Seglem

Skrevet av John Petter Nordbø 24. juni 2020