Kverneland Energi er vår nye friluftspartner

NYE FRILUFTSPARTNERE: Leverandøren av solceller til Stranddalen turisthytte er Stavanger Turistforening sin nye friluftspartner. Fra venstre: Aksel Kverneland, daglig leder i Kverneland Energi, Preben Falck, daglig leder i Stavanger Turistforening og Sjur Narten Christiansen i Kverneland Energi.
NYE FRILUFTSPARTNERE: Leverandøren av solceller til Stranddalen turisthytte er Stavanger Turistforening sin nye friluftspartner. Fra venstre: Aksel Kverneland, daglig leder i Kverneland Energi, Preben Falck, daglig leder i Stavanger Turistforening og Sjur Narten Christiansen i Kverneland Energi. Foto: Helene Seglem

Leverandøren av solceller til Stranddalen, Kverneland Energi, er vår nye friluftspartner og vi ser frem til et fornybart samarbeid med den innovative jærbedriften.

– Stavanger Turistforening er en organisasjon med sunne verdier som vi ønsker å støtte og identifisere oss med. Verdien av å bruke naturen til mosjon og sosialt lag er godt for vår fysiske og mentale helse, forteller Aksel Kverneland, daglig leder i Kverneland Energi.

Kverneland Energi på Jæren er et teknologiselskap innen fornybar energi. De utvikler egne produkter og løsninger for produksjon av fornybar energi hvor blant annet solceller og batterier blir brukt. I fjor fikk Stranddalen turisthytte installert 130 solcellepanel på taket og turisthytta sparer nå ca. 3000 liter diesel i året ved å bruke strøm fra solcellene, istedenfor dieselaggregatene. 

– Det er svært gledelig å få inn Kverneland Energi som ny friluftspartner. De har solid kompetanse på miljøvennlige løsninger for videre drift av våre hytter og anlegg. Det fikk vi svært gode erfaringer med da de leverte ny energiløsning for Stranddalen, sier Preben Falck, daglig leder i Stavanger Turistforening. 

MER MILJØVENNLIGE TIDER:  Kverneland Energi leverte 130 solcellepanel på Stranddalen turisthytte i fjor. Nå sparer Stranddalen 3000 liter diesel i året og stillheten uten aggregatene er til å ta og føle på.
MER MILJØVENNLIGE TIDER: Kverneland Energi leverte 130 solcellepanel på Stranddalen turisthytte i fjor. Nå sparer Stranddalen 3000 liter diesel i året og stillheten uten aggregatene er til å ta og føle på. Foto: Helene Seglem

Kompetanse på mer miljøvennlig drift av turisthyttene

Målsetningen til Kverneland Energi er å redusere bruk av fossile brennstoff uten at vi må kompromisse på komfort og brukervennlighet. Samarbeidsavtalen med Stavanger Turistforening skal blant annet sette fokus på informasjon til betjente hytter i Turistforeningen som skal investere i mer miljøvennlig drift gjennom erfaringsutveksling fra Stranddalen turisthytte.

– Stranddalen-prosjektet var et løft for oss faglig, da vi fikk utfordre mye av vår kompetanse og samspillet av flere disipliner. Vi leverte solceller, batterier, generator og styring og fikk satt dette sammen i et energisystem.  STF som organisasjon oppfattet vi som en svært imøtekommende på alle vis og ikke minst løsningsorientert når utfordringer dukket opp i prosjektet. Målsetningen om å redusere dieselforbruk, redusere støy samt å etablere et mer robust energisystem ble oppfylt på en god måte, forklarer Kverneland.

Avtalen innbyr til felles naturopplevelser for de ansatte

Nå gleder jærbedriften seg til å kunne tilby flotte friluftsopplevelser til sine ansatte gjennom den nye Friluftspartneravtalen.

– Vi gleder oss over at våre ansatte kan få stor glede av Stavanger Turistforening sine hytter og turløyper både i privat sammenheng, men også til felles opplevelser sammen med kollegaer. Vi hadde en utrolig kjekk teambuilding på Stranddalen i fjor som vi har mange gode minner fra, avslutter Kverneland.

Ledig plass til en friluftspartner til

– Våre friluftspartnere er viktige for oss og helt avgjørende for at vi skal kunne fortsette å skape unike opplevelser i norsk natur. Vi vil at alle i Rogaland skal få oppleve magien som venter på toppen av et fjell, rundt bålet en skarp høstkveld og på våre sjarmerende fjellhytter. Som friluftspartner blir bedriften en del av eventyret, forteller Helene Seglem, markeds– og kommunikasjonssjef i Stavanger Turistforening. 

Det er fortsatt ledig plass til en friluftspartner til, så interesserte er velkommen til å ta kontakt med Stavanger Turistforening.

Skrevet av Agnethe Larsen 14. januar 2021