Mesterkokk til Stranddalen

Bondelagskokk Halvar Ellingsen på besøk på Stranddalen turisthytte.
Bondelagskokk Halvar Ellingsen på besøk på Stranddalen turisthytte. Foto: John Petter Nordbø

I samarbeid med Bondelaget skal DNT-hyttene bli enda bedre på kortreist og lokalprodusert mat. Nå kommer kokk, Halvar Ellingsen, til Stranddalen turisthytte for å inspirere vertskapet. 

6.-7. september skal Bondelagskokk Halvar Ellingsen tilbringe to hele dager sammen med vertskapet på Stranddalen turisthytte, for å inspirere til å bruke lokale råvarer på nye og spennende måter. 

– Vi i DNT er opptatt av at maten vi spiser skal være naturvennlig, men også gi gode matopplevelser og god energi til turen. For oss er det veldig naturlig å løfte fram gode norske råvarer basert på lokale ressurser når vi skal servere mat, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang. 

Lokalt og bærekraftig

Besøket er en del av en større matsatsning på DNT-hyttene, der bærekraftig mat, naturopplevelser og matopplevelser går hånd i hånd. Norges Bondelag er samarbeidspartner i prosjektet.

- Fotturisten i Norge drar nytte av at vi har et aktivt landbruk over hele landet med stier gjennom kulturlandskapet, gjennom et åpent beitelandskap og ikke minst på setervollene. Ekstra tydelig blir dette på veiløse Stranddalen, der all maten må fraktes inn, sier Sigrid Hjørnegård, generalsekretær i Norges Bondelag.

Fraktes inn med Sølvfaks og kløv

Stranddalen turisthytte ligger 1000 meter over havet og midt i unike Dyraheio landskapsområde. Hit kommer du bare til fots, og varene til middagen fraktes opp med hesten Sølvfaks. Ellingsen vil blant annet tilberede lokalt lammekjøtt og tomater i sesong. 

-  Stranddalen er betjent i sommersesongen, og du kan da nyte hytteluksus med nydelig lokal mat. Hit kommer folk for å nyte de berømte komlemiddagene, den unike naturen og den trivelige atmosfæren på hytta. Nå kan heldige gjester også vente seg nye, spennende, lokale matopplevelser, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang. 

Ferske og kortreiste råvarer blir fraktet opp til Stranddalen med hesten, Sølvfaks og Tor Inge Bråtveit.
Ferske og kortreiste råvarer blir fraktet opp til Stranddalen med hesten, Sølvfaks og Tor Inge Bråtveit. Foto: Ingeborg Buer Søndenå

Skrevet av Agnethe Larsen 3. september 2021