Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Nye turtall peker til fjells

På lang rekke inn i fjellheimen!
På lang rekke inn i fjellheimen! Foto: Odd Inge Worsøe

2,3 millioner nordmenn vil til fjells i sommerferien. Stavanger Turistforening gir fire herlige turtips. 


En helt fersk undersøkelse TNS Gallup har gjort for DNT viser at 46 % av alle voksne sier de ønsker å gå fjelltur i sommer, mens så mange som 58 % i aldersgruppen 18-29 år vil ut og opp. 

– Interessen for friluftsliv vokser, noe DNTs medlemstall viser gjennom 17 år med solid vekst. I Stavanger har vi 1600 flere medlemmer enn i fjor, som er en økning på 7 %. Og vi venter nok et storinnrykk i og etter ferien, sier Preben Falck, daglig leder i Stavanger Turistforening.  

Turglede

Sommeren er høysesong for friluftsliv og fantastiske opplevelser i fjellheimen, ved kysten og i skogen. Hvis ikke ferien allerede er planlagt, så har Stavanger Turistforening 44 disponible hytter og utallige turforslag til store og små.  

– Fjellet er fantastisk om sommeren. I år går turen først til fjelltraktene rundt Voss, og så må jeg ha med en tur til Stranddalen for at sommeren skal være komplett. Det er mulig å gå til Stranddalen fra mange kanter, og området rundt hytta egner seg veldig godt for dagsturer i et fantastisk terreng. Når man da kommer inn etter en lang dag ute og får servert Solfrids komler, er det virkelig høyfjellsluksus som slår alt som finnes av stjerner andre steder, sier Falck.  

Fire sommerturtips til fjells fra Stavanger Turistforening

1   Bleskestadmoen - Jonstølen: 3 dager

2   Haukeliseter - Stranddalen: 5 dager

3   Høgaleite – Blåfjellenden - Sandvatn: 3 dager

4 Vigledalen – Stakken – Nilsebu - Lysebotn: 4 dager

For nærmere turbeskrivelse og kart, kom innom vårt tursenter eller sjekk UT.no 

STRANDDALEN: Hytta er betjent i perioden 23. juni til 24. september 2017. Her serveres kortreist mat brakt opp med kløvhest, og de berømte Stranddalenkomlene står på bordet tirsdag, torsdag og søndag.
STRANDDALEN: Hytta er betjent i perioden 23. juni til 24. september 2017. Her serveres kortreist mat brakt opp med kløvhest, og de berømte Stranddalenkomlene står på bordet tirsdag, torsdag og søndag. Foto: Odd Inge Worsøe

Skrevet av Torgunn Skrudland 13. juli 2016