Det koker på kjøkkenet!

Denne uken har vi komponert en sommerlig meny, som garantert vil friste rumlende turmager. Velkommen til Stranddalen og velkommen til bords!

- Foruten komla med lammekjøtt og grov kjøttpølsa på tirsdag og torsdag, så serverer vi jordskokksuppe, Kristine sine kjøttkaker, fillegris, laks fra Jøsenfjorden, Åsne sin blåbæris og mye mer, sier Solgunn Slåtto, ukens kokke.

Hun kan også friste med herlig brødbakst og pizzetter fra egen surdeigskultur, fra to deiger som hun kaller Grove Grethe og Sure Svein.

- På lørdag skal vi lage pizzette til forrett, med Suldalskinka, vellagra geitost og ramslauk. Det blir en rik og god meny for turfolket, så vi håper flest mulig tar turen, sier hun. 

I tillegg til middagsmenyen serveres det herlig lunsj, hver dag, hvor Åshild sin smørgraut er en soleklar favoritt.


VEKESMENY


MÅNDAG

Smellgod squash- og gulrotsuppa

Tur-bacalao med safran

Lun rabarbrapai med krem


TYSDAG

Stranddalskomla med lammekjøt og grov kjøttpølsa frå Lundal

Rabarbrasuppa frå Suldal


ONSDAG

Jordskokksuppa med sprøsteikt Suldalsskinke og urter frå fjellhagen

 Kristine sine kjøttkaker med nyrøra tytteber

Lystig lime- og myntesorbet


TORSDAG

Stranddalskomla med lammekjøt og grov kjøttpølsa fra Lundal

Rabarbrasuppa frå Suldal


FREDAG

Spagetti med friske urter frå fjellhagen

Fillegris med kålsalat og båtpoteter

Åsne sin blåbæris


LAURDAG

Solgunn sine surdeigs-pizzette med Suldalskinke, vellagra geitost og ramslauk

Entrecote med honningglaserte rotvekstar og hasselback-potet

Solfrid sin sjokolademousse


SUNDAG

Varmande lauksuppe med vellagra geitost frå Haslemo

Laks frå Jøsenfjorden, på ei seng av råkost

Fjonge fjelljenter

Skrevet av Henriette Gill 31. juli 2017